Tot Z Diensten

Home

Opleidingen

Onderzoek

Consultancy

Tot Z Onderzoek

Diensten BV

Tot Z – Specialist in het functionele domein.

Tot Z verzorgt opleidingen en levert consultancy. Tussen de 10 en 20% van de tijd wordt besteed aan onderzoek. Hieronder wordt geschetst hoe dat in zijn werk gaat en hoe ook u daar van kunt profiteren. Gratis nog wel!

Tot Z - Onderzoek

 

Tot Z is een superspecialist in het functionele domein. En dat al vele jaren. Naast opleidingen en consultancy wordt tussen de 10 en 20% van de beschikbare tijd besteed aan de doorontwikkeling van het vakgebied. Om op die manier ook ons steentje bij te dragen. De resultaten van dit onderzoek worden geordend tot bruikbare onderdelen en gepubliceerd op aparte websites, zie aan de rechterzijde op deze pagina.

 

 

Public domain

 

Tot Z Diensten BV heeft vanaf het allereerste begin als slogan gevoerd: "Sharing knowledge". Natuurlijk moet ook bij Tot Z de kachel roken maar alle resultaten van onderzoek die onder de vlag van Tot Z  worden uitgevoerd worden ondergebracht in het Public Domain. En dan zoals Public Domain is bedoeld: vrij van auteursrechten, copyrights en andere belemmeringen. Dat soort rechten frustreren immers de vrije verspreiding van kennis en verdere ontwikkeling van het functionele domein alleen maar.

 

Klik hieronder om naar de betreffende website te gaan.

 

mctl.nl
verhalen-voor-bij-het-functionele-haardvuur.nl

Samenwerking met Stichting XYEM

 

Om helderheid te scheppen tussen Tot Z Diensten BV als commercieel bedrijf en alles wat in het Public Domain wordt gedeeld is er een samenwerking met Stichting XYEM. Deze stichting heeft geen commerciele doelstellingen en is daarom beter geschikt om de kennis die voortvloeit uit het onderzoek van Tot Z te beheren. De constructie is als volgt: Tot Z doet 10-20 % van de tijd onderzoek. De resultaten van dit onderzoek worden vrijgegeven in het Public Domain, bijv. via de site www.mctl.nl. Deze site, met alle inhoud, wordt vervolgens beheerd door Stichting XYEM. Wie er dan ook gebruik van wil maken, op welke wijze ook, heeft dan nimmer iets te maken met de oorspronkelijke partij: Tot Z Diensten BV.

 

 

Waarom doet Tot Z Diensten BV onderzoek, en waarom op deze manier?

 

Het antwoord is simpel: Niet alles in het leven draait om geld. Bij Tot Z zijn we er diep van doordrongen dat je als bedrijf niet alleen bestaat om geld te verdienen, maar ook om op een of andere manier een maatschappelijke bijdrage te leveren. Dat doen gelukkig veel bedrijven, op veel verschillende manieren. Dit is onze manier. Wij geloven erin dat technologie het leven van mensen beter kan maken; plezieriger, goedkoper, wat dan ook. En omdat Tot Z zich nu eenmaal bezig houdt met de toepassing van computertechnologie ligt de bijdrage aan de maatschappij ook in het verlengde hiervan. En elke keer als iemand met een bepaalde ziekte het leven draaglijker kan worden gemaakt door computertechnologie, of iemand zich op vakantie geen zorgen over geld hoeft te maken omdat je toch overal kunt pinnen, of dat iemand waar zij ook wil naar haar favoriete muziek kan luisteren, of een match tussen twee mensen ontstaat omdat ze elkaar online zijn tegengekomen, elke keer.... denken wij dat technologie daar toch maar mooie een rol in heeft gespeeld. En zeker, technologie heeft ook een schaduwzijde en daar wordt bij Tot Z zeker de ogen niet voor gesloten.

 

 

 

 

Tot Z Diensten